Faksiranje oziroma telekopiranje je način neposredne komunikacije, ki je v sedemdesetih letih v poslovno, deloma pa tudi v osebno komunikacijo prinesel pravo revolucijo. Za tisti čas izjemna hitrost prenosa podatkov, predvsem pa zanesljivost ter pravna veljavnost faksiranih dokumentov so faks utrdile kot nepogrešljivo poslovno orodje.

In kakšno vlogo ima faks danes, skoraj petdeset let pozneje? – Presenetljivo višjo, kot bi mu jo pripisali na prvi pogled. Globalno gledano namreč še vedno pošljemo kar 46 milijonov faksov na leto. Večina jih je poslanih prav v najrazvitejših državah, na primer v ZDA, na Japonskem in v Nemčiji.

Faks za novo tisočletje

Seveda priljubljenost stare tehnologije komuniciranja ne pomeni, da se slednja ni spreminjala, temveč ravno nasprotno: današnji faks sistemi so visokotehnološka in napredna poslovna orodja, ki združujejo najboljše lastnosti starejše in nove tehnologije.

Zanesljiv in napreden elektronski faks vam je na voljo tudi v okviru omni-channel komunikacijske platforme Abraxas Dialog.

Prednosti elektronskega faksa

Elektronski faks sistem povsem odpravi potrebo po papirju in črnilu, saj se tako prejemanje kot tudi pošiljanje v celoti izvajata preko elektronske pošte ali internega datotečnega sistema (imenika v skupni rabi).

Sistem podpira vse standardne formate dokumentov, na primer PDF, Microsoft Word (.doc, .docx), JPEG in druge. Ponuja tudi možnost nastavitve samodejnega arhiviranja prejetih in poslanih dokumentov, s čimer pripomore, da imate vedno popoln pregled celotne faks komunikacije na enem mestu.

Za implementacijo faksa v okviru rešitve Abraxas Dialog ne potrebujete dodatnih linij, saj sistem za pošiljanje in prejemanje faks sporočil uporablja že obstoječe IP telefonske linije.

Faks kot del omni-channel strategije

Nadgraditev staromodne klasične faks naprave na elektronski faks sistem v okviru platforme Abraxas Dialog je korak k izkoriščanju polnega potenciala te tehnologije. Z njo namreč faks ni več zgolj izoliran komunikacijski kanal, pač pa integralen del celostne omni-channel (oz. »vsekanalne«) informacijske rešitve, na kateri lahko podjetje gradi svojo strateško prednost.

Preizkusite faks storitev WiseFax

Vabimo vas, da preizkusite implementacijo storitve, ki je zgrajena na tehnologiji Abraxas Dialog:

WiseFax storitev

WiseFax storitev elektronskega faksa