O sistemu

Abraxas Voting za občine je celostna rešitev, ki poskrbi, da občinske seje tečejo hitro, zanesljivo in pregledno. Sistem za avtomatizacijo glasovalnih procesov občin, ki ga sestavljajo brezžične elektronske glasovalne naprave in moderna programska oprema, med drugim omogoča enostavno pripravo seje, hitro izvedbo glasovanja, pregleden prikaz rezultatov in samodejno pripravo zapisnika.

Glasovalni sistem Abraxas Voting olajša vse faze občinske seje, podpira vse vrste glasovanj in je primeren za občine vseh velikosti. Zahvaljujoč modularni zasnovi je Abraxas Voting preprosto razširljiv in združljiv z obstoječimi napravami, kot so snemalniki zvoka, projektorji, televizorji ipd. Specifičnim potrebam in željam vašega občinskega sveta pa lahko preprosto prilagodimo tudi programsko opremo.

Zmanjšajte možnost proceduralnih napak, poskrbite za popolno transparentnost in, nenazadnje, razbremenite občinskega tajnika. Izberite glasovalni sistem Abraxas Voting.

 

Ogled predstavitvenega filma:

 

 

Izberite glasovalni sistem Abraxas Voting

 

 

 

Glasovanje z napravami – možnosti glasovanja

Glasovalne naprave sistema Abraxas Voting podpirajo številne formate zbiranja glasov, na primer po sistemu ZA, PROTI ali VZDRŽANO, virtualno dvigovanje roke in številne druge možnosti glasovanja po meri.

Ugotavljanje sklepčnosti

Ugotavljanje sklepčnosti je možno prilagoditi ustaljenim proceduralnim postopkom posameznega občinskega sveta. Sklepčnost lahko ugotavljamo pred glasovanjem o dnevnem redu, na začetku seje ali pred vsakim sklepom.

Prijava k razpravi

Svetniki se lahko prijavijo k razpravi z enostavnim pritiskom gumba za virtualni dvig roke. Sistem na zaslonu v realnem času prikazuje vrstni red prijavljenih svetnikov. Med razpravo se lahko svetniki prijavijo k repliki. Potek debatne procedure je tako povsem transparenten in pošten.

Glasovanje o sklepu

Svetniki, ki so se prijavili k sklepčnosti, lahko oddajo svoj glas ZA, PROTI ali pa se glasovanja vzdržijo. Glasovi se lahko takoj po oddaji prikažejo na zaslonu. Ob koncu glasovanja je prikazano število glasov po posameznih kategorijah v poimenskem seznamu ali v obliki grafa.

Druge možnosti

S sistemom Abraxas Voting lahko merimo čas razprave, svetnike pa lahko vključimo v ustrezne svetniške skupine, kar se ustrezno obravnava tudi pri samodejni izdelavi zapisnika o glasovanju na seji.

 

 

Izberite glasovalni sistem Abraxas Voting

 

 

 

Avtomatizacija občinskih sej

Abraxas Voting za občine je zasnovan tako, da delno ali v celoti avtomatizira izvedbo opravil, potrebnih za uspešno izpeljavo občinske seje. Vse, kar mora storiti občinski tajnik ali druga odgovorna oseba je, da v sistem vnese dnevni red, predvidene sklepe ter amandmaje in glasovanje je pripravljeno. Sistem med drugim ponuja naslednje možnosti:

Štetje in vizualizacija glasov

Z Abraxas Voting sistemom za občine je konec ročnega štetja glasov, kar posledično pomeni, da se praktično izniči tudi možnost proceduralnih napak. Glasovi o sklepih se samodejno preštevajo v realnem času in po koncu vsakega glasovalnega kroga nazorno vizualizirajo.

Priprava zapisnika z rezulati

Priprava zapisnikov občinskih sej se s sistemom Abraxas Voting iz suhoparnega in dolgotrajnega procesa spremeni v avtomatizirano in hitro opravilo. Zapisnik o glasovanju na seji se izdela popolnoma samodejno, lahko pa v program tudi dodate želeno predlogo zapisnika, nato pa se bo ta po končanem glasovanju z enim samim klikom samodejno dopolnila z vsemi potrebnimi podatki.

Poročilo o poteku glasovanja

Glasovanje s sistemom Abraxas Voting je popolnoma transparentno. Med glasovanjem se v sistemski dnevnik samodejno vpisujejo podatki kot so čas glasovanja, glas, ime, priimek in svetniška skupina glasujočega svetnika. Vsi omenjeni podatki o poteku glasovanja so dostopni v posebej generiranem poročilu.

Rešitve po meri

Sistem Abraxas Voting lahko povsem prilagodimo specifičnim potrebam posamezne občine. Po želji ga lahko integriramo s snemalniki seje, uredimo samodejno arhiviranje tonskih zapisov, poskrbimo za dodatno varnostno enkripcijo ipd. Vse kar morate storiti je, da nam zaupate vaše potrebe in želje in ugodili vam bomo.

 

 

Izberite glasovalni sistem Abraxas Voting

 

 

 

Glasovalne naprave

Glasovalna naprava Abraxas RF

Domet: 100 m

Glasovanje v živo s pritiskom na ustrezno tipko

 

Drugi o nas

“V občini Železniki smo Abraxas Voting sistem kupili konec leta 2014, nato pa ga leta 2015 še nadgradili. Redno ga uporabljamo tako za izvedbo glasovanj na sejah občinskega sveta, kot tudi za glasovanja drugih občinskih organov. Z glasovalnim sistemom smo zadovoljni, zato ga priporočamo tudi drugim občinam.”

Jolanda Pintar, dir.obč.uprave Občine Železniki

 

“V letu 2015 smo se odločili za nakup Abraxas Voting sistema, ki ga uporabljamo pri vodenju sej Občinskega sveta. S sistemom smo zadovoljni. Največjo pridobitev pri vodenju sej predstavljata prijava na razpravo, saj se na projekciji izpišejo člani občinskega sveta, ki želijo razpravljati, po vrstnem redu, kot so se prijavili, in samo glasovanje, ki je pregledno ter prav tako razvidno na projekciji.”

Franc Kramar, župan Občine Bohinj

 

Občina Železniki
Občina Bohinj
Občina Piran
Občina Dornava
Občina Destrnik