Poslovna telefonija še vedno predstavlja informacijsko živčevje vsake organizacije, zato si poslovanja brez nje ni moč predstavljati niti ob poplavi novih komunikacijskih kanalov. Ker se potrebe različnih podjetij in drugih pravnih oseb razlikujejo po stopnji dinamičnosti oziroma mobilnosti znotraj same organizacije, pa za nekatere izmed njih fiksna telefonija ni najboljša rešitev.

V primerih, ko potrebujete visokokakovostno mobilno komunikacijsko rešitev, je smiselna implementacija tako imenovanega DECT brezžičnega telefonskega sistema.

DECT standard

DECT (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) je standard brezžičnih telefonskih sistemov, ki je primarno v uporabi v Evropi. Omogoča vzpostavitev kakovostne brezžične zvočne komunikacije v vseh okoljih, kjer zaradi narave dela navadna VoIP fiksna telefonija ne zadostuje.

DECT je zaradi svoje prilagodljivosti primerna rešitev tako za večje namestitve (bolnišnice, proizvodni objekti, trgovski centri, hoteli ipd.) kot tudi za individualno postavitev (manjši storitveni saloni, posamezne trgovine ipd.). V prvem primeru se ob namestitvi postavi infrastruktura ločenih baznih postaj in repetitorjev, ki poskrbijo za najvišjo možno kakovost zvočnega prenosa v večjih objektih, v drugem pa zadostuje samo bazna postaja. V obeh primerih je lahko v uporabi več prenosnih telefonskih aparatov na eno bazno postajo.

Prednosti DECT

Vzpostavitev mobilne poslovne komunikacije ima lahko neposredne pozitivne učinke na vaše poslovanje, saj omogoča, da so zaposleni tudi na dinamičnem delovnem mestu vedno dosegljivi.
Občutna prednost sistema so tudi brezšumne telefonske komunikacije. Ker DECT deluje na frekvenčnem območju 1.9 GHz, je neobčutljiv za motnje iz drugih brezžičnih virov, saj slednji navadno delujejo na frekvenci 2.4 GHz. To posledično pomeni tudi višjo stopnjo varnosti in višjo splošno kakovost zvoka.

Kakovost zvoka je sicer odvisna tudi od kakovosti zvočnika oziroma telefona samega, vendar pa so ob sodelovanju z nami skrbi o kakovosti popolnoma odveč; zagotavljamo vam namreč najkakovostnejše in stroškovno ugodne naprave znamk Polycom Kirk in Siemens Gigaset.
 

Imate dodatna vprašanja o vzpostavitvi brezžične poslovne telefonije DECT? Pošljite nam neobvezujoče povpraševanje.