Abraxas > Rešitve > Finance > Kontroling 

Kontroling

Hitri izračuni kompleksnih finančnih kazalcev

Kontroling je široko uporabno orodje za upravljanje s finančnimi podatki in izračun kompleksnih finančnih kazalcev v realnem času.
Kontroling  je primeren za banke, finančne institucije in vsa podjetja, ki morajo na hiter način obvladovati veliko količino finančnih podatkov.

Več o Kontrolingu

Kompleksni finančni kazalci so vam na voljo v realnem času

Za izračun finančnih kazalcev v živo uporabljate podatke, ki se nahajajo v vaših operativnih bazah. Za dostop do podatkov in izračune uporabljate poznani uporabniški vmesnik MS Excel, za izračun pa v ozadju skrbi zmogljivo orodje, ki kompleksne finančne kazalce računa v realnem času. Dostop do podatkov smo optimizirali tako, da so izračuni ravno tako hitri, kot če bi jih imeli na vašem računalniku.

Prilagojeno vašim specifičnim potrebam

Različna podjetja imajo različne potrebe po spremljanju podatkov o poslovanju.
Kontroling prilagodimo vašim specifičnim potrebam in ga integriramo v vaš obstoječi informacijski sistem. Podatke za izračune v realnem času črpamo iz vaših obstoječih virov.
V Kontroling so že vgrajeni standardni finančni kazalci, kompleksnejše kazalce pa si poljubno definirate sami.
Prilagojen je za delo z različnimi bazami podatkov: MS SQL, Oracle, DB2, Postgre SQL.

Enostavna uporaba

V Kontrolingu z vašimi finančnimi podatki računate kar v MS Excelu. Zaradi prijaznosti do uporabnika je uporaba še posebej enostavna.
Razlika od običajnega dela v Excelu je v tem, da ne operirate s celicami, temveč preko Excelovega uporabniškega vmesnika dostopate neposredno do podatkov v vaših podatkovnih virih.

Integracija s pisarniškimi programi

Kontroling je integriran s pisarniškimi aplikacijami MS Office, tako da MS Excel uporabljate za interaktivno delo, analize in izračune, v MS Word-u pa samodejno generirate vnaprej pripravljene dokumente in poročila.

Varnost

Pravice dostopa vsakega uporabnika in skupine so natančno določene. Vsak uporabnik lahko dostopa in uporablja le podatke, ki so zanj relevantni. Pravice posameznih uporabnikov se upravljajo enotno v vašem informacijskem sistemu.


Nekatere zaslonske slike in shematski prikaz